Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zabkekszes zserbógolyó

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Zabkekszes zserbógolyó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Aprósütemények

Hozzávalók

  • 25 dkg darált zabkeksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk étolaj
  • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 evőkanál Dr. Oetker dekor cukor

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, és összegyúrjuk.

A masszából vizes kézzel kis kis golyókat formázunk, és mindet egy tálcára rakjuk.

Az ét csokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk.

A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, tálcára rákjuk, és dekor cukorral díszítjük. Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A zserbó újragondolva. Ajánlom az ünnepi asztalra, mert egyszerű és mutatós desszert. Az én családom imádja, főleg a gyerekek.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!