Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zserbó szelet

60 dkg liszt
20 dkg margarin
2 ek. zsír
3 ek. porcukor
2 tojássárgája
1 egész tojás
2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 ek. rum

Töltelék:

6-8 ek. barack vagy más savanykás lekvár
30 dkg darált dió
25 dkg porcukor

Díszítés:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel, a margarinnal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal jól összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk.

Elkészítés

Az első lapot jó vékonyra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral, és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen (a mennyiség egyharmadát).
A második, és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe 180 fokon megsütjük.

Tálalás

Ha kihűlt, tálcára csúsztatjuk, és a tortabevonóval egyenletesen bekenjük. Száradás után meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Egy 33x33 cm-es tepsi sütemény lesz belőle.

Tárolás

Legalább egy hétig eláll.

Alternatív elkészítés

Egy igazán finom és kiadós sütemény bármilyen alkalomra megfelel.
Zserbó szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!