Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
30 dkg vaj
1 dl tej
0,5 dl rum
1,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
2 tojássárgája
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só

Töltelék:

35 dkg darált mák
25 dkg cukor
35 dkg szilvalekvár

Tetejére:

1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

30 x 40 cm tepsi.

Elkészítés

A tésztához a lisztet és a vajat elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk, cukor felével elkeverjük, és az élesztőt belemorzsoljuk, hagyjuk felfutni.
A tojások sárgáját a maradék cukorral és a rummal elkeverjük.
A liszthez öntjük az élesztős tejet a tojásos keveréket és a szódabikarbónát, sót majd tésztává gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk és legalább 1 órán át pihentetjük.
A mákot a cukorral elkeverjük.
A megkelt tésztákat (nem lesz duplája, mint a rendes kelt tészta) tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az első tésztát margarinnal kikent tepsibe fektetjük, ezt megkenjük a lekvár felével és egyenletesen megszórjuk a mák-keverék felével.
A második tésztalapot erre fektetjük, majd ezt is megkenjük a lekvárral és megszórjuk a mákkal. A 3. lappal befedjük.
Hagyjuk pihenni 40 percet, majd lekenjük a tetejét tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 170 'C 50 percig sütjük.
Hagyjuk hűlni.

Tálalás

40 szelet.

Alternatív elkészítés

A tetejére tehetünk csokibevonatot, mi a mákoshoz nem szeretjük. :-)
Mákos zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!