Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Grízes zserbó

bbyke receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2708-bbyke
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 35 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • kb.1 dl tej
  • 8-10 ek darált dió
  • 6-8 ek cukor
  • baracklekvár
  • 6 ek gríz
  • 0,5 l tej
  • 5 ek cukor
  • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
bbyke bbyke receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztben elkeverem a sütőport, egy csipet sót, az élesztőt és összemorzsolgatom a margarinnal.
A tojást, a porcukrot belekeverem és a tejjel könnyen kezelhető tésztát állítok össze.
Legjobb, ha ezt előző este megcsináljuk így reggelig a tészta elvan a hűtőben!
Másnap a grízből és a tejből, a cukorral és a vaníliás cukorral sűrű tejbegrízt csinálok és kirakom hűlni.
A tésztámat 4 egyenlő részre veszem és kettesével kisütöm, úgy hogy közzé kenem a lekvárt és megszórom dióval.
Tehát lett 2-2 lapom, ami között lekvár és dió van.
A margarint kikeverem a porcukorral és összekeverem a már kihűlt tejbegrízzel.
A tepsiben utoljára sült dupla lapomra kenem a fehér krémet és ráteszem a másik dupla lapot.
A tetejére csokimázt tettem.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Érdemes csak másnap szeletelni!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!