Csurgatott fánk
Hozzávalók
Csurgatott fánk
Elkészítés
Elkészítés
2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig, míg összeáll és elválik az edény falától.
3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
Csurgatott fánk
Hozzávalók
Csurgatott fánk
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Miután felforrt hozzáadjuk a lisztet és még a tűzön hagyva erőteljesen keverjük, addig, míg összeáll és elválik az edény falától.
3. A forró masszát langyosra hűtjük, majd gépi habverővel egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
4. Hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat és a rumot.
5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk jó két ujjnyi olajat.
6. A masszát csőrös habzsákba szedjük és kócos csigákat nyomunk az olajba. Amikor egy csigával elkészültünk, befogjuk a csőr végét, nehogy szétfolyjon a massza, mielőtt új csigát kanyarintunk. Kb. 4 csiga fér el egyszerre egy nagyobb serpenyőben.
7. A csigákat mindkét oldalán szép pirosra sütjük kb. 2-2 perc alatt.
8. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon róla.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?