Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtfánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2,5 dl tej
1 kávéskanál só
8 dkg margarin
16 dkg liszt
3 db tojás
12 dkg reszelt sajt

Sütőlemez kenéséhez:

margarin

A tészta lekenéséhez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütő begyújtása.

Elkészítés

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót és beletesszük a margarint. Amikor felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és állandóan keverjük 1-2 percig. Akkor jó, ha elválik az edény falától. A tűzről lehúzva egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a reszelt sajtot, és nedvesített kézzel, vagy kanállal diónyi gombócokat formálunk és a kikent sütőlemezre rakjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót!

Tálalás

kb. 20 darab
Sajtfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!