Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres képviselőfánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztához:

2,5 dl tej
10 dkg vaj
14 dkg liszt
4 tojás
1 csipet só

krém:

0,4 l tej
10 dkg cukor
1 dl habtejszín

Dízsítéshez:

10 dkg eper
friss menta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet a vajjal és a sóval feltesszük melegedni, mikor a vaj már elolvadt hozzászórjuk a lisztet és folyamatosan kevergetve "sütjük" a tésztát, akkor jó, ha kicsit az edény aljához lesül és összeáll egy tésztagombóccá (kb. 2-3 perc)
A tésztát félretesszük hűlni.
Ha langyos egyesével hozzákeverjük a tojásokat (gépi habverővel jó alaposan dolgozzuk el) Töltsük a tésztát habzsákba és egy kiolajozott tepsire nyomjunk golflabdányi halmokat (5 cm távolságra, sülésnél duplájára dagad). Tegyük a 200 'C előmelegített sütőbe és 15 perc után vegyük le a hőfokot 100 'C-ra és süssük további 10-15 percig, majd hagyjuk a lezárt sütőben hűlni.
A pudinghoz a fele tejet feltesszük egy edényben melegedni, a másik felével kikeverjük a pudingport és a cukrot majd a meleg tejhez öntjük, puding sűrűségűre főzzük, hagyjuk hűlni, néha átkeverjük. A tejszínhabot felverjük és a kihűlt pudingba keverjük.
A fánkok tetejét vágjuk le, töltsünk mindegyikbe krémet (legegyszerűbb habzsákból kinyomva) a krémre pakoljuk a megmosott eperszeleteket, díszíthetjük mentalevéllel és a tészta tetejét se felejtsük el visszarakni :)

Tálalás

Kb. 20 db

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Epres képviselőfánk Epres képviselőfánk Epres képviselőfánk Epres képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!