Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eckler-fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

2,5 dl víz
10 dkg vaj
20 dkg liszt
csipet só
3 tojás
2 db tojássárgája

A töltelékhez:

1 csomag 2-1 ben instant kávépor
5 dl édes habtejszín
4 dl tej
3 ek. cukor

A tetejére:

3 ek. barnacukor
1 ek. citromlé
1 ek. víz

Díszítésnek:

Pörkölt manduladarabok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük, sima tésztává. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe, hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki! A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forralni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk. A kávékrémmel megtöltjük a fánkokat, és a tetejére meg a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét. A barna cukrot a citromlével, 1 ek. vízzel feltesszük forralni, és akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.

Tálalás

8 db lett belőle.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A barna nádcukorból készült karamell a hozzávalókkal megolvasztva nem tud megkeményedni, és kiválóan alkalmas öntetnek is. Aki viszont nem kedveli a túl ropogóst, az meg fog lepődni, mert inkább puhább lesz a hűtéstől. Jó étvágyat hozzá.
Eckler-fánk Eckler-fánk Eckler-fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!