Képviselőfánk
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a tojássárgáját, a cukrot, és a keményítőt kevés tejjel elkeverjük, vízgőz fölött kavargatjuk pár percig, majd hozzáadjuk a maradék FORRÓ tejet. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik, majd hideg vízbe tesszük az edényt és folyamatos kavargatás mellett lehűtjük a krémet. A 3 dl tejszínt a 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.
A 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A megsült gömböcök tetejét levágjuk, habzsák segítségével megtöltjük először a krémmel, majd ismét habzsák segítségével a kemény habbá vert tejszínnel, végül visszahelyezzük a gömböcök tetejét. (Nem kell rányomni, csak finoman ráhelyezni!!)
Alternatív elkészítés
Képviselőfánk
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a tojássárgáját, a cukrot, és a keményítőt kevés tejjel elkeverjük, vízgőz fölött kavargatjuk pár percig, majd hozzáadjuk a maradék FORRÓ tejet. Addig kevergetjük, amíg besűrűsödik, majd hideg vízbe tesszük az edényt és folyamatos kavargatás mellett lehűtjük a krémet. A 3 dl tejszínt a 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a kihűlt krémbe forgatjuk.
A 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A megsült gömböcök tetejét levágjuk, habzsák segítségével megtöltjük először a krémmel, majd ismét habzsák segítségével a kemény habbá vert tejszínnel, végül visszahelyezzük a gömböcök tetejét. (Nem kell rányomni, csak finoman ráhelyezni!!)
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?