Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ekler fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az égetett tésztához:

250 ml víz
150 g vaj
csipet só
csipet cukor
175 g liszt
5-6 tojás

A krémhez:

750 ml tej
ízlés szerint porcukor

Tetejére, a tejszínhabhoz:

350 ml tejszín
50 g cukor
50 g étcsoki
1 ek. olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához:
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.

Tálalás

15 db.

Tárolás

Hűtőben.
Ekler fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!