Ekler fánk
Hozzávalók
Az égetett tésztához:
A krémhez:
Tetejére, a tejszínhabhoz:
Elkészítés
Elkészítés
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.
Tálalás
Tárolás
Ekler fánk
Hozzávalók
Az égetett tésztához:
Tetejére, a tejszínhabhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vizet a vajjal, cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan keverve még pár percig főzzük.
Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A következő tojást csak akkor tesszük bele, ha az előzőt már jól elkevertük.
A tésztát csillagcsöves habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe hosszúkás formákat nyomunk belőle.
200 fokos-ra előmelegített sütőbe berakjuk őket, és addig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz.
Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a fánkok összeesnek!
Ha megsültek hagyjuk pihenni, hűlni őket.
A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, és habzsákkal beletöltjük a csokis krémet.
2 órára hűtőbe tesszük.
Addig a csokit az olajjal felolvasztjuk és a levágott tésztakalapokat megfröcsköljük vele.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.
Habzsákból tejszínhabot nyomunk a megdermedt krém tetejére és ráhelyezzük a levágott csokis tésztakalapot.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?