Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarponés profiterol

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

2 dl víz
10 dkg zsír
csipet só
20 dkg liszt
5 tojás

töltelék:

25 dkg mascarpone sajt
2 dl hulala
3 ek. cukor

máz:

50 g keményítő
8 dl tej
2 dl tejszín
100 g cukor
25 g vaj
25 g étcsokoládé (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet a csipet sóval, zsírral felforraljuk, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (3-4 perc).
Kicsit hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. (mint a képviselőfánk tésztáját)
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, kb. mogyoró nagyságúakat, 4 cm távolságra rakunk egymástól, előmelegített sütőbe tesszük. Az ajtót 15 percig nem szabad kinyitni, a fánkokat 15-20 percig sütjük, (szép aranybarna szín eléréséig), majd 5 percre a tüzet mérsékeljük, hogy jó ropogós legyen.
Sülés után rácson hűtjük, majd a krémmel töltjük, tálra halmozzuk, és a mázzal leöntjük.
Krémhez a mascarponét a cukorral kikeverjük, a tejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a sajttal.
A mázhoz a keményítőt, kakaót, a cukrot, a tejszínt jól kikeverem. A tejet forrásig melegítem, majd folytonos keverés közben a kakaós masszához keverem. Visszateszem a tűzre, besűrítem, forrnia nem szabad. Leveszem a tűzről, majd beleteszem a csokit, majd olvadás után a vajat. Ezzel öntöm le a fánkokat, jól tapad a tésztához.

Pakolásnál rétegenként szoktam leönteni.

Tálalás

Ebből kb. 50 db fánkocskánk lesz.

Tárolás

Hűtést igényel.
Mascarponés profiterol

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!