Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nagyon cseresznyés vaníliafagylalt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nagyon cseresznyés vaníliafagylalt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.

Előkészítés:

A hideg tejet keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a fagylaltport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden elkeverjük, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton felverjük. Belekeverjük a cseresznyét. A fagylaltkrémet fagyálló edénybe tesszük, befedjük és -18 OC-on legalább 4 órát fagyasztjuk.

Díszítés:

A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A fagylaltot adagoljuk, és tetszés szerint díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Cseresznye helyett keverhetünk a fagylaltba nagyon apróra vágott vagy pürésített epret vagy cukrozott málnát.

A fagylaltot, ha 4 adagra osztjuk és így fagyasztjuk, akkor elegendő a 2-2,5 órás fagyasztás.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!