Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nagyon cseresznyés vaníliafagylalt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nagyon cseresznyés vaníliafagylalt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.

Előkészítés:

A hideg tejet keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a fagylaltport és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden elkeverjük, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton felverjük. Belekeverjük a cseresznyét. A fagylaltkrémet fagyálló edénybe tesszük, befedjük és -18 OC-on legalább 4 órát fagyasztjuk.

Díszítés:

A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A fagylaltot adagoljuk, és tetszés szerint díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Cseresznye helyett keverhetünk a fagylaltba nagyon apróra vágott vagy pürésített epret vagy cukrozott málnát.

A fagylaltot, ha 4 adagra osztjuk és így fagyasztjuk, akkor elegendő a 2-2,5 órás fagyasztás.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató