Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ropogós baileys - es csokoládé fagylalt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ropogós baileys - es csokoládé fagylalt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

A mogyorót durvára vágjuk. Bevont serpenyőben cukorral megszórjuk és közepes hőmérsékleten karamellizáljuk.
A mogyorót tányéron hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel
(habverő) először a legalacsonyabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb 3 percig keverjük.
Belekeverjük a Baileys-t és a mogyoró 2/3 részét. A krémet fagyálló edénybe tesszük, lefedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.

Díszítés:

A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük és leszemezzük. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék mogyoróval, ribizlivel megszórjuk, azonnal tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!