Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ropogós baileys - es csokoládé fagylalt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ropogós baileys - es csokoládé fagylalt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

A mogyorót durvára vágjuk. Bevont serpenyőben cukorral megszórjuk és közepes hőmérsékleten karamellizáljuk.
A mogyorót tányéron hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel
(habverő) először a legalacsonyabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb 3 percig keverjük.
Belekeverjük a Baileys-t és a mogyoró 2/3 részét. A krémet fagyálló edénybe tesszük, lefedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.

Díszítés:

A ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük és leszemezzük. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék mogyoróval, ribizlivel megszórjuk, azonnal tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tetszés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató