Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kék márványos kekszes fagylalt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kék márványos kekszes fagylalt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

A csokis kekszet durvára aprítjuk.

Elkészítés:

A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig,
kb. 3 percig keverjük. Végül belekeverjük a dzsemet és rövid idő alatt a kekszdarabokat. A krémet fagyálló edénybe tesszük, befedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.

Díszítés:

Az áfonyát szemezzük és megmossuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük.
Adagoljuk, és friss áfonyával megszórjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A fagylaltot tálalhatjuk tölcsérben is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!