Receptek



Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok
Hozzávalók
kb. 4 adaghoz
- kb. 70 g csokis keksz
- 200 ml hideg tej
- 1 tasak Dr. Oetker Fagylalt vaníliás
- 4 evőkanál áfonyadzsem, vagy egyéb bogyós dzsem
- 150 g áfonya
Elkészítés
Előkészítés:
A csokis kekszet durvára aprítjuk.
Elkészítés:
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig,
kb. 3 percig keverjük. Végül belekeverjük a dzsemet és rövid idő alatt a kekszdarabokat. A krémet fagyálló edénybe tesszük, befedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.
Díszítés:
Az áfonyát szemezzük és megmossuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük.
Adagoljuk, és friss áfonyával megszórjuk.
Javaslatok, alternatív elkészítés
A fagylaltot tálalhatjuk tölcsérben is.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!