Receptek



Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok
Hozzávalók
kb. 4 adaghoz
- kb. 14 db praliné, pl. mogyorós praliné
- 50 g fehércsokoládé
- 200 ml hideg tej
- 1 tasak Dr. Oetker Fagylalt csokoládés
Elkészítés
Előkészítés:
Négy pralinét félreteszünk a díszítéshez. A fehércsokoládét és a maradék pralinét durvára aprítjuk
Elkészítés:
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig,
kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a felaprított fehércsokoládét és a pralinét. A krémet fagyálló edénybe tesszük,
befedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.
Díszítés:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék pralinéval,
ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Ízlés szerint használhatunk különböző pralinékat: mandulás, fehércsokoládés, ropogós, karamellás, stb.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!