Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mennyei duplacsokis fagylalt

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mennyei duplacsokis fagylalt
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Elkészítés

Előkészítés:

Négy pralinét félreteszünk a díszítéshez. A fehércsokoládét és a maradék pralinét durvára aprítjuk

Elkészítés:

A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig,
kb. 3 percig keverjük. Belekeverjük a felaprított fehércsokoládét és a pralinét. A krémet fagyálló edénybe tesszük,
befedjük és legalább 4 órát fagyasztjuk.

Díszítés:

A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és a maradék pralinéval,
ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint használhatunk különböző pralinékat: mandulás, fehércsokoládés, ropogós, karamellás, stb.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató