Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Trópusi kókuszfagyi

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Trópusi kókuszfagyi
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 4 adaghoz

Fagylalthoz

  • 1 tasak Dr. Oetker Fagylalt vaníliás
  • 200 ml hideg tej
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 135 g ananász (konzerv, lecsepegtetett súly)
  • 4 evőkanál kókuszlikőr
  • 4 db mini Bounty csokoládé

Díszítéshez

  • 2 db mini Bounty csokoládé

Elkészítés

Előkészítés:

A kókuszreszeléket forró serpenyőben kissé megpirítjuk, majd áttesszük egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az ananászt szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. Az ananászdarabokat a kókuszlikőrrel pürésítjük. A 4 db mini Bountyt apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:

Fagylalt:

A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a fagylaltport, és konyhai robotgéppel (habverővel) a legalacsonyabb fokozaton kicsit összekeverjük, majd 3 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük. Az ananászpürét, a kókuszreszeléket és a Bounty darabokat óvatosan hozzáforgatjuk. A krémet fagyasztható dobozba tesszük, lefedjük, és minimum 4 órára fagyasztóba tesszük (- 18 °C).

Díszítés:

A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk. A Bounty csokikat megfelezzük, díszítjük velük a fagylaltot, majd tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Alkoholmentes verzió: a pürésítéshez a kókuszlikőr helyett az ananász levéből használhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!