Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sárgabarackos-joghurtos hűsítő

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Sárgabarackos-joghurtos hűsítő
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Hűsítő édességek
Másodlagos kategória: Fagylaltok

Hozzávalók

  • 6 nagyobb, érett sárgabarack
  • 2 kisdobozos görög joghurt (pl. kekszes, összesen 250 g)
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A megtisztított, meghámozott sárgabarack húsát egy villával jól összetörjük, majd a joghurttal felváltva a jégkrém készítő formába kanalazzuk.
Beleszúrjuk a pálcákat és minimum 2-3 órára fagyasztóba helyezzük.
Ha kellőképpen lefagyott, a formát fél percre forró víz alá tartva szépen kiemelhetőek a jégkrémek belőle.

Tálalás

4 főre.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jégkrémkészítő forma hiányában műanyag pohárban is fagyasztható, gyógyszertárban beszerezhető pálcikával. Ízlés szerint édesíthető porcukorral, esetleg mézzel.

Vélemények

édesmézes

édesmézes
2014.07.27. | 10:45

Szerintem jó párosítás a kekszes joghurttal.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!