Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olaszos parfé torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

fél csomag (kb. 50 g) ostyalap

Olaszos krémhez:

250 ml tej
250 ml habtejszín
130 g meggy (magozott)
100 g tejcsokoládé

Mázhoz:

250 ml tej

Ezenkívül:

250 ml tejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A magozott meggyet jól lecsöpögtetjük, a tejcsokoládét apróra törjük. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) keretét egy tortatálra helyezzük. Az így előkészített formába megfelelő méretűre vágott ostyalapot helyezünk.

Elkészítés:

A krémhez az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás, de tej és tejszín felhasználásával elkészítjük. A meggyet és a csokoládét hozzáforgatjuk. A krémet az ostyára töltjük, tetejét elsimítjuk. 3 órára mélyhűtőbe helyezzük.

A krémes mázhoz az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 250 ml tejjel elkészítjük. A megfagyott süteményről a keretet eltávolítjuk, majd a csokis krémmel a tortát bevonjuk. Majd tálalásig visszatesszük a mélyhűtőbe.

Tálaláskor a tejszínt a Bourbon vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, a tejszínhabot habzsákba töltjük. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. Végül a parfé tortát a tejszínhabbal és a tortabevonóval díszítve tálaljuk.
Az Olaszos parfé torta sütés nélkül készíthető, hűsítő édesség, kiváló desszert étkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!