Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Olaszos parfé torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Olaszos parfé torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Torták , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Parfék , Gyümölcsös torták , Csokis torták , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Tésztához

  • Fél csomag (kb. 50 g) ostyalap

Olaszos krémhez

Mázhoz

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A magozott meggyet jól lecsöpögtetjük, a tejcsokoládét apróra törjük. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) keretét egy tortatára helyezzük. Az így előkészített formába megfelelő méretűre vágott ostyalapot helyezünk.

Elkészítés

A krémhez az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás, de tej és tejszín felhasználásával elkészítjük. A meggyet és a csokoládét hozzáforgatjuk. A krémet az ostyára töltjük, tetejét elsimítjuk. 3 órára mélyhűtőbe helyezzük.

A krémes mázhoz az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 250 ml tejjel elkészítjük. A megfagyott süteményről a keretet eltávolítjuk, majd a csokis krémmel a tortát bevonjuk. Majd tálalásig visszatesszük a mélyhűtőbe.

Tálaláskor a tejszínt a Bourbon vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, a tejszínhabot habzsákba töltjük. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. Végül a parfé tortát a tejszínhabbal és a tortabevonóval díszítve tálaljuk.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató