Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Olaszos parfé torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Olaszos parfé torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Torták , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Parfék , Gyümölcsös torták , Csokis torták , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

  • Fél csomag (kb. 50 g) ostyalap

Olaszos krémhez

Mázhoz

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A magozott meggyet jól lecsöpögtetjük, a tejcsokoládét apróra törjük. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) keretét egy tortatára helyezzük. Az így előkészített formába megfelelő méretűre vágott ostyalapot helyezünk.

Elkészítés

A krémhez az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás, de tej és tejszín felhasználásával elkészítjük. A meggyet és a csokoládét hozzáforgatjuk. A krémet az ostyára töltjük, tetejét elsimítjuk. 3 órára mélyhűtőbe helyezzük.

A krémes mázhoz az Aranka krémport a tasakon lévő használati utasítás alapján, de 250 ml tejjel elkészítjük. A megfagyott süteményről a keretet eltávolítjuk, majd a csokis krémmel a tortát bevonjuk. Majd tálalásig visszatesszük a mélyhűtőbe.

Tálaláskor a tejszínt a Bourbon vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, a tejszínhabot habzsákba töltjük. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. Végül a parfé tortát a tejszínhabbal és a tortabevonóval díszítve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!