Őszibarack parfé
Hozzávalók
Őszibarack parfé
40 dkg őszibarack (tisztítva)
3-4 ek. méz
1/2 citrom leve
1 ek. porcukor
1,5 dl habtejszín vagy növényi tejszín
Elkészítés
Előkészítés
A barackot megmossuk, héjját lehúzzuk és a magját kiszedjük.
Elkészítés
A barackot pürésítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a mézet (ízlés szerint) Lezárható műanyag edényben legalább 4 órát fagyasztjuk. A tejszínből és a porcukorból habot verünk, a fagyasztóból kivett barackot villával átkeverjük, hogy olyan legyen, mint a jégkása és a tejszínhabhoz keverjük. Fagylaltgépbe tesszük vagy vízzel kiöblített formába simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük kb. 3-4 órára vagy 1 éjszakára. Tálalásnál szeletelhetjük vagy kanalazhatjuk fagyi - kanállal. Gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.
Tálalás
4 adag
Kedvencnek jelölöm
Őszibarack parfé
Hozzávalók
Őszibarack parfé
40 dkg őszibarack (tisztítva)
3-4 ek. méz
1/2 citrom leve
1 ek. porcukor
1,5 dl habtejszín vagy növényi tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A barackot megmossuk, héjját lehúzzuk és a magját kiszedjük.
Elkészítés
A barackot pürésítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a mézet (ízlés szerint) Lezárható műanyag edényben legalább 4 órát fagyasztjuk. A tejszínből és a porcukorból habot verünk, a fagyasztóból kivett barackot villával átkeverjük, hogy olyan legyen, mint a jégkása és a tejszínhabhoz keverjük. Fagylaltgépbe tesszük vagy vízzel kiöblített formába simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük kb. 3-4 órára vagy 1 éjszakára. Tálalásnál szeletelhetjük vagy kanalazhatjuk fagyi - kanállal. Gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.
Tálalás
4 adag


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?