Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Őszibarack parfé

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Őszibarack parfé
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Hűsítő édességek
Másodlagos kategória: Parfék , Fagylaltok

Hozzávalók

  • 40 dkg őszibarack (tisztítva)
  • 3-4 ek. méz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek. porcukor
  • 1,5 dl habtejszín vagy növényi tejszín
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A barackot megmossuk, héjját lehúzzuk és a magját kiszedjük.

A barackot pürésítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a mézet (ízlés szerint) Lezárható műanyag edényben legalább 4 órát fagyasztjuk. A tejszínből és a porcukorból habot verünk, a fagyasztóból kivett barackot villával átkeverjük, hogy olyan legyen, mint a jégkása és a tejszínhabhoz keverjük. Fagylaltgépbe tesszük vagy vízzel kiöblített formába simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük kb. 3-4 órára vagy 1 éjszakára. Tálalásnál szeletelhetjük vagy kanalazhatjuk fagyi - kanállal. Gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.

Tálalás

4 adag

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2015.08.27. | 16:49

EZ annyira tetszik nekem, hogy biztosan elkészítem, a hétvégén. Köszi a receptet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!