Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű forralt bor

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Egyszerű forralt bor

1 üveg vörösbor
4-5 szelet narancs héjával együtt
szegfűszeg
egész fahéj
cukor
2-4 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat egy lábasba tesszük, a fűszereket ízlés szerint tesszük bele. Akkor kóstoljuk meg, mikor már kész van a forralt bor, és igazán akkor ízesítjük a cukorral is.
A lényeg, hogy semmiképp ne forrjon, hanem amikor elkezd habosodni az ital, vegyük le a tűzről.
Forralt bornak sosem szabad forrnia, mert kimegy belőle az alkohol.

Alternatív elkészítés

A narancsot túl sokáig ne hagyjuk benne, mert könnyen keserű ízt adhat a bornak.
Fahéjat se vigyük túlzásba, egy üveg borhoz kb. 4-6 egész fahéjat tegyünk.
Egyszerű forralt bor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!