Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pálinka grog

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pálinka grog

8 stampedli pálinka (1 stampedli = 5 cl)
4 stampedli víz
4 teáskanál kristálycukor
1 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet öntsük össze és keverjük el a pálinkával. Egy másik - zománcozott vagy teflonos - kis lábosban, lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig melegítsük a cukrot, amíg nem kezd el enyhén karamellizálódni, azaz sárgulni (figyelem: a barna színig ne jussunk el, mert akkor keserű lesz az ital!). Amikor a cukor elsárgul, öntsük a lábosba a vizes pálinkát, és további keverést követően -amikor a cukor felolvad- állítsuk a tüzet erősebbre és forrásig melegítsük. Teás csészékben azonnal tálalható.

Tálalás

4 főre elég!

Alternatív elkészítés

Finomabb, mint ami a recept alapján várható, engem is meglepetés ért, hogy mennyire jó! :) És alig érezni rajta a pálinkát, inkább édeskés alkoholnak érezni, mint valami likőr, csak az állaga nem olyan!
És egy jó tanács! Nagyon itatja magát, de hiába van felvizezve, ha igazi házi pálinkával csinálod, akkor nagyon tud ütni! :) Úgyhogy csak mértékkel!
És a páraelszívót maximum fokozatra kapcsold, ha elkészíted, mert olyan illat lesz a lakásban, mint egy pálinka főzdében! :D
Pálinka grog

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!