Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Töltött házi bagett

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tepsihez

  • sütőpapír

Tésztához

Töltelékhez

  • 200 g szalonna- vagy sonkakocka
  • 200 g reszelt Gouda sajt

Tetejére

  • 1 pohár tejföl 20%-os (150 g)
  • néhány karika metélőhagyma

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Töltelék: A sonkakockákat serpenyőben megpirítjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle.

Tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük (két részre osztjuk), majd enyhén lisztezett munkafelületen egyenként (kb. 40x20 cm) téglalap alakúra nyújtjuk. A sonkakocka felét a tészta 2/3 részén elosztjuk (1. kép), az egyik hosszanti oldal 1/3 részét szabadon hagyjuk. A sajt felét elosztjuk rajta. A szabadon hagyott oldalt középre behajtjuk (2. kép). Majd ezután az alsó harmadot felhajtjuk, és a végeket is ráhajtjuk. A vágással lefelé tepsibe tesszük. A másik tésztadarabbal az eljárást megismételjük. Mindkét darabon, legjobb tésztakártyával vagy késsel, kb. 8 adagot megjelölünk. Az adagokat ollóval keresztben bevagdossuk (3. kép), majd a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

Tálalás előtt a tejföllel, metélőhagymával és a sonkakockákkal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A töltött bagett kiválóan fagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!