Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Bagettek , Sajtos sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 1 közepes krumpli (kb. 15 dkg)
  • 50 dkg liszt
  • 2 kk. só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek. tejföl

Töltelékhez

  • 1 tubus zöldfűszeres sajtkrém (100.g)

Tetejére

  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg sajt
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk.
Golyókat formázunk, amiket hagyunk 10 percet pihenni.
Egyenként kb. 3 mm vastagra és ovális alakúra nyújtjuk.
A tésztát lekenjük a sajtkrémmel. (A szélét picit hagyjuk szabadon, hogy véletlenül se szökjön majd ki a töltelék.)
A szélesebb oldaláról feltekerjük.
A tészta szélét a baguett oldalához csípjük, amit alulra fordítunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
Egy éles késsel kb. a baguett közepéig bevágjuk.
Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelnek a péksütik.
A megtisztított fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és jól összekeverjük.
A megkelt baguettek azon részét, ahol nem lesz töltelék, lekenjük egy egész felvert tojással.
A fokhagymás tejfölt a vágatba kanalazzuk.
Bőven megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

6 nagyobb méretű baguett lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha, omlós marad.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.04.29. | 09:00

Megsütöttem, annyit változtattam, hogy snidlinget tettem a tejfőlbe. Nagyon finom volt, még melegen elfogyott. Köszönöm a receptet.
niko13

niko13
2014.04.07. | 13:31

Nagyon finom volt!A tejfölbe kevertem apróra vágott zöldhagymát,mert nagyon szeretjük.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!