Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos bejgli

rIKkk receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2347-rikkk
Mákos bejgli
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Töltelék

  • 25 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg darált keksz
  • Kb. 1 dl víz
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 kk. fahéj

Kenéshez

  • 1 db tojás
rIKkk rIKkk receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy gyúrótálba mérjük, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Négyfelé osztjuk, és gombócokat formálunk belőle, melyeket letakarva a hűtőbe teszünk pihenni kb. egy órára.
Ezalatt elkészíthetjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, a cukrot a vízzel fölforraljuk. A mákhoz keverjük az ízesítőket, majd leforrázzuk a sziruppal, és hagyjuk kihűlni.
Egy tésztagombócot szögletesre nyújtunk, kb. 4-5 mm vékonyra, majd rákenjük a tölteléket úgy, hogy minden oldalán maradjon szabadon néhány mm. Az oldalain maradt tésztasávot ráhajtjuk a töltelékre, kissé lenyomkodjuk, majd föltekerjük, tepsire helyezzük. Megkenjük tojássárgájával, majd meleg helyen hagyjuk megszáradni.
Ezután megkenjük a tojásfehérjével, amit hideg helyen szárítunk rá. Megszurkáljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Tálalás

4 rúd lesz ebből a mennyiségből.

Tárolás

Hűvös helyen hetekig élvezhető marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mazsola is kerülhet a töltelékbe, illetve természetesen bármely más ízlésünknek megfelelő töltelékkel elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!