Mákos bejgli
Hozzávalók
Mákos bejgli
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Ezalatt elkészíthetjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, a cukrot a vízzel fölforraljuk. A mákhoz keverjük az ízesítőket, majd leforrázzuk a sziruppal, és hagyjuk kihűlni.
Egy tésztagombócot szögletesre nyújtunk, kb. 4-5 mm vékonyra, majd rákenjük a tölteléket úgy, hogy minden oldalán maradjon szabadon néhány mm. Az oldalain maradt tésztasávot ráhajtjuk a töltelékre, kissé lenyomkodjuk, majd föltekerjük, tepsire helyezzük. Megkenjük tojássárgájával, majd meleg helyen hagyjuk megszáradni.
Ezután megkenjük a tojásfehérjével, amit hideg helyen szárítunk rá. Megszurkáljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Mákos bejgli
Hozzávalók
Mákos bejgli
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezalatt elkészíthetjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, a cukrot a vízzel fölforraljuk. A mákhoz keverjük az ízesítőket, majd leforrázzuk a sziruppal, és hagyjuk kihűlni.
Egy tésztagombócot szögletesre nyújtunk, kb. 4-5 mm vékonyra, majd rákenjük a tölteléket úgy, hogy minden oldalán maradjon szabadon néhány mm. Az oldalain maradt tésztasávot ráhajtjuk a töltelékre, kissé lenyomkodjuk, majd föltekerjük, tepsire helyezzük. Megkenjük tojássárgájával, majd meleg helyen hagyjuk megszáradni.
Ezután megkenjük a tojásfehérjével, amit hideg helyen szárítunk rá. Megszurkáljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?