Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos bejgli

rIKkk receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2347-rikkk
Mákos bejgli
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Töltelék

  • 25 dkg mák
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg darált keksz
  • Kb. 1 dl víz
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 kk. fahéj

Kenéshez

  • 1 db tojás
rIKkk rIKkk receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy gyúrótálba mérjük, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Négyfelé osztjuk, és gombócokat formálunk belőle, melyeket letakarva a hűtőbe teszünk pihenni kb. egy órára.
Ezalatt elkészíthetjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, a cukrot a vízzel fölforraljuk. A mákhoz keverjük az ízesítőket, majd leforrázzuk a sziruppal, és hagyjuk kihűlni.
Egy tésztagombócot szögletesre nyújtunk, kb. 4-5 mm vékonyra, majd rákenjük a tölteléket úgy, hogy minden oldalán maradjon szabadon néhány mm. Az oldalain maradt tésztasávot ráhajtjuk a töltelékre, kissé lenyomkodjuk, majd föltekerjük, tepsire helyezzük. Megkenjük tojássárgájával, majd meleg helyen hagyjuk megszáradni.
Ezután megkenjük a tojásfehérjével, amit hideg helyen szárítunk rá. Megszurkáljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Tálalás

4 rúd lesz ebből a mennyiségből.

Tárolás

Hűvös helyen hetekig élvezhető marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mazsola is kerülhet a töltelékbe, illetve természetesen bármely más ízlésünknek megfelelő töltelékkel elkészíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató