Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-mákos bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

90 dkg liszt
25 dkg margarin
12,5 dkg zsír
10 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
1 dkg só
2 db tojássárgája
1 dl tej

2 dl víz diótöltelék:

40 dkg dió
40 dkg cukor
2 dl tej(forró)
5 cl rum
10 dkg mazsola

máktöltelék:

40 dkg mák
40 dkg porcukor
1 citrom héja
3 cl rum
10 dkg mazsola
2 dl tej (forró)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztbe az élesztőt belemorzsoljuk (nem kell megfuttatni) hozzáadjuk a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Dióhoz hozzáadjuk cukrot, rumot, vaníliát majd hozzáadjuk a forró tejet.
Mákhoz hozzáadjuk porcukrot, citromhéját, rumot, mazsolát, végül a forró tejet.
Tésztát 6 cipóba vesszük, kinyújtjuk, betöltjük úgy, hogy a felébe diót, másik felébe mákot teszünk, feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Tojássárgájával függőlegesen bekenjük, hagyjuk fél órát száradni, majd vízszintesen bekenjük tojásfehérjével, félóra pihentetés. Megszurkáljuk teljesen az aljáig, előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
Diós-mákos bejgli Diós-mákos bejgli Diós-mákos bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!