Békebeli lekváros bukta
Hozzávalók
Tészta:
Tetejére:
Elkészítés
Tészta
Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.
Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen, a duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, középre lekvárt halmozunk és összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.
Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés
Békebeli lekváros bukta
Hozzávalók
Tészta:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta
Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.
Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen, a duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és egy centiméter vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, középre lekvárt halmozunk és összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével és 30 percre félretesszük kelni.
Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?