Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A kedvenc lekváros buktánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 kg búzaliszt
10 dkg porcukor
2 db tojás (M)
7 dl langyos tej (2,8%-os)
18 dkg margarin
kocka friss élesztő
jó nagy csipet só

Töltelékhez:

lekvár (pl.:baracklekvár)

Tepsi aljára + bukták tejére kenni:

15-20 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit bőven kivajazzuk (nem kell lisztezni, csak vajazni).

Elkészítés

A liszt felét, porcukrot és a sót egy tálba tesszük, fészket csinálunk bele és abba morzsoljuk az élesztőt. Kevés cukorral megszórjuk és a langyos tejből keveset ráöntünk, majd betakarjuk a liszttel. Letakarjuk/bezárjuk az edényt, kb. 10 percre félretesszük. Utána a felfuttatott élesztőt robotgép dagasztó spiráljával elkeverjük a tálban lévő dolgokkal, majd apránként hozzáadjuk a maradék lisztet, tejet, tojást és olvasztott vajat. Jól összedolgozzuk.
Ezután meleg helyen további 30 percig pihentetjük a tésztát (letakarva).
Gyúródeszkát belisztezzük, majd a tésztát kinyújtjuk rajta kb. 0,5-1 cm vastagra. Négyzetekre vágjuk a nyújtott tésztát (kb. 10x10 cm-esekre), majd a négyzetekre teszünk 1-1 teás/evőkanálnyi lekvárt. A négyzeteket ezután felgöngyöljük, majd szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben. A tetejét a maradék margarinnal megkenjük.
A sütőt bekapcsoljuk és berakjuk már ekkor a teli tepsit. Így tovább tud kelni a tészta. Ha valaki ebben nem bízik, az meleg helyen még kb. 15-20 percig kelessze még a tésztát, majd utána a felmelegedett sütőbe tegye.
Kb. 15-25 perc alatt megsül. Ha a végén nem a sütőben kel a tészta, a sütési idő 30-35 perc.
Tűpróba!

Tálalás

A sütőben lévő legnagyobb tepsi tele lesz. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Alternatív elkészítés

A sütőbe kis tálkában vizet teszünk, így nem szárad ki sütés közben a tészta (minden kelt tésztánál így kell tenni). A sütő bemelegedésénél ki szoktam a légkeverést kapcsolni, így jobban kel az én sütőmben a tészta.
A kedvenc lekváros buktánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!