A kedvenc lekváros buktánk
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tepsi aljára + bukták tejére kenni:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Ezután meleg helyen további 30 percig pihentetjük a tésztát (letakarva).
Gyúródeszkát belisztezzük, majd a tésztát kinyújtjuk rajta kb. 0,5-1 cm vastagra. Négyzetekre vágjuk a nyújtott tésztát (kb. 10x10 cm-esekre), majd a négyzetekre teszünk 1-1 teás/evőkanálnyi lekvárt. A négyzeteket ezután felgöngyöljük, majd szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben. A tetejét a maradék margarinnal megkenjük.
A sütőt bekapcsoljuk és berakjuk már ekkor a teli tepsit. Így tovább tud kelni a tészta. Ha valaki ebben nem bízik, az meleg helyen még kb. 15-20 percig kelessze még a tésztát, majd utána a felmelegedett sütőbe tegye.
Kb. 15-25 perc alatt megsül. Ha a végén nem a sütőben kel a tészta, a sütési idő 30-35 perc.
Tűpróba!
Tálalás
Alternatív elkészítés
A kedvenc lekváros buktánk
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tepsi aljára + bukták tejére kenni:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Ezután meleg helyen további 30 percig pihentetjük a tésztát (letakarva).
Gyúródeszkát belisztezzük, majd a tésztát kinyújtjuk rajta kb. 0,5-1 cm vastagra. Négyzetekre vágjuk a nyújtott tésztát (kb. 10x10 cm-esekre), majd a négyzetekre teszünk 1-1 teás/evőkanálnyi lekvárt. A négyzeteket ezután felgöngyöljük, majd szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben. A tetejét a maradék margarinnal megkenjük.
A sütőt bekapcsoljuk és berakjuk már ekkor a teli tepsit. Így tovább tud kelni a tészta. Ha valaki ebben nem bízik, az meleg helyen még kb. 15-20 percig kelessze még a tésztát, majd utána a felmelegedett sütőbe tegye.
Kb. 15-25 perc alatt megsül. Ha a végén nem a sütőben kel a tészta, a sütési idő 30-35 perc.
Tűpróba!
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?