Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-meggyes buktácska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-meggyes buktácska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Kelt tésztához

Töltelékhez

  • 400 g alma
  • 100 g aszalt meggy
  • 50 g darált dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Ezenkívül

  • 25 g Rama
  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apróra vágjuk. A tortaformát (kb. 28 cm átmérőjű) kivajazzuk, porcukorral enyhén megszórjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A felkockázott almát, a meggyel, a dióval, a cukorral, a vanillincukorral és a fahéjjal elkeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. A tészta adagokat egyenként kb. 12 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, közepén az almás-meggyes tölteléket elosztjuk. Majd a tölteléket a tésztával befedjük, és golyóvá formázzuk. A tésztalabdákat a sütőformában egymás mellé helyezzük, tetejüket olvasztott Ramával megkenjük. Meleg helyen letakarva pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

A megsült süteményt porcukorral meghintjük, és még melegen - ízlés szerint Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntet kíséretében - tálaljuk.

Vélemények

pkatóca

pkatóca
2012.02.17. | 04:03

Kukorica lisztből ne próbáljátok ki!!!!!! Amúgy biztos tök fincsi lehet, nekem kukoricából nem jött össze!!!:( Nem adom fel! Megcsinálom GM-es lisztből amiből lehet kelt tésztát csinálni és nem lesz szörnyű!
nrdaf

nrdaf
2012.02.14. | 15:30

finom könnyed gyümölcsös
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató