Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-meggyes buktácska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-meggyes buktácska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Kelt tésztához

Töltelékhez

  • 400 g alma
  • 100 g aszalt meggy
  • 50 g darált dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Ezenkívül

  • 25 g Rama
  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apróra vágjuk. A tortaformát (kb. 28 cm átmérőjű) kivajazzuk, porcukorral enyhén megszórjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A felkockázott almát, a meggyel, a dióval, a cukorral, a vanillincukorral és a fahéjjal elkeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyenlő részre osztjuk. A tészta adagokat egyenként kb. 12 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, közepén az almás-meggyes tölteléket elosztjuk. Majd a tölteléket a tésztával befedjük, és golyóvá formázzuk. A tésztalabdákat a sütőformában egymás mellé helyezzük, tetejüket olvasztott Ramával megkenjük. Meleg helyen letakarva pihentetjük, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

A megsült süteményt porcukorral meghintjük, és még melegen - ízlés szerint Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntet kíséretében - tálaljuk.

Vélemények

pkatóca

pkatóca
2012.02.17. | 04:03

Kukorica lisztből ne próbáljátok ki!!!!!! Amúgy biztos tök fincsi lehet, nekem kukoricából nem jött össze!!!:( Nem adom fel! Megcsinálom GM-es lisztből amiből lehet kelt tésztát csinálni és nem lesz szörnyű!
nrdaf

nrdaf
2012.02.14. | 15:30

finom könnyed gyümölcsös
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!