Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós briós

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós briós

40 dkg liszt
2 tojás
18 dkg cukor
3 dkg friss élesztő
1 citrom héja
csipet só
3 dl tej
10 dkg vaj

Töltelék:

10 dkg vaj
5 dkg durvára vágott dió (ízlés szerint)
1 tojás a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk, egy lágy tésztát kell kapnunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Szobahőmérsékletű vajat kikeverünk kakaóval. A tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kinyújtjuk, lekenjük a kakaós krémmel és lehet szórni dióval! Alulról felfelé tekerünk rajta kb. 2-3-at, majd elvágjuk. Ezt a csíkot megcsavarjuk, majd feltekerjük briós alakúra. Sütőpapíros tepsibe tesszük nem túl közel egymáshoz. S tepsiben letakarva hagyjuk még 30 percet kelni, majd tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Kakaós briós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!