Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi eperdzsemmel töltött bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

65 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
3 dl tej
1 tojássárgája
8 dkg margarin
1 kk. só

Töltelékhez:

12 púpos tk. házi eperdzsem

Tészta kenéséhez:

4 dkg olvasztott margarin
0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojássárgáját és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
12 egyforma méretű téglalapra vágjuk.
Mindegyik tészta közepére teszünk 1 púpos tk. eperdzsemet.
A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk, majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét.
A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a buktákat egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával, hagyjuk átgőzölni.

Tálalás

12 db bukta lesz belőle.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Házi eperdzsemmel töltött bukta Házi eperdzsemmel töltött bukta Házi eperdzsemmel töltött bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!