Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi eperdzsemmel töltött bukta

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Házi eperdzsemmel töltött bukta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 65 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 8 dkg margarin
  • 1 kk. só

Töltelékhez

  • 12 púpos tk. házi eperdzsem

Tészta kenéséhez

  • 4 dkg olvasztott margarin
  • 0,5 dl tej
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojássárgáját és a margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
12 egyforma méretű téglalapra vágjuk.
Mindegyik tészta közepére teszünk 1 púpos tk. eperdzsemet.
A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk, majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét.
A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a buktákat egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával, hagyjuk átgőzölni.

Tálalás

12 db bukta lesz belőle.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Vélemények

niko13

niko13
2013.07.30. | 22:53

Nagyon finom lett!Én vegyes lekvárral töltöttem meg!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!