Túrós bukta
Hozzávalók
tészta:
töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A pihentetés után beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom. Meleg helyen megkelesztem.
A töltelékhez valókat egy tálban összekeverem.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, 18 darabra vágom, megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem és egy magas falú tepsibe (27x37x6 cm) rakom.
Újra megkelesztem, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm.
Tálalás
A tetejét porcukorral meghintve tálalom.
Túrós bukta
Hozzávalók
tészta:
töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pihentetés után beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom. Meleg helyen megkelesztem.
A töltelékhez valókat egy tálban összekeverem.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, 18 darabra vágom, megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem és egy magas falú tepsibe (27x37x6 cm) rakom.
Újra megkelesztem, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm.
Tálalás
A tetejét porcukorral meghintve tálalom.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?