Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

85 dkg liszt
4 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
2 ek. méz
15 dkg cukor
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
csipet só

töltelék:

75 dkg túró
5 ek. porcukor
1 db citrom leve és reszelt héja
10 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojás és vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 30 percig pihentetem.
A pihentetés után beleteszem a tojást és a vajat, alaposan kidagasztom. Meleg helyen megkelesztem.
A töltelékhez valókat egy tálban összekeverem.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, 18 darabra vágom, megtöltöm egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel.
Behajtom a tésztaszéleket, majd feltekerem és egy magas falú tepsibe (27x37x6 cm) rakom.
Újra megkelesztem, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütöm.

Tálalás

A fenti mennyiségből 18 db bukta lesz.
A tetejét porcukorral meghintve tálalom.
Túrós bukta Túrós bukta Túrós bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!