Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szilveszteri rakéták

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szilveszteri rakéták
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

kb. 18 darabhoz

Tésztához

  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 1 púpos teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 250 ml langyos víz

Töltelékhez

  • 265 g csicseriborsó (lecsepegtetve)
  • 600 g darált hús
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

Ezenkívül

  • 300 g sajt (pl. Gouda) vastag szeletekre vágva
  • kevés búzaliszt
  • kb. 18 hosszú hurkapálcika

Kenéshez

  • 1 tojás (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg az szemmel láthatóan megnő (kb. 40-50 perc).

Közben a sajtból 18 nyilat vágunk a díszítéshez. A sajtmaradékot apróra szeleteljük. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

A töltelékhez a csicseriborsót, a darált húst, a sajtmaradékot és többi hozzávalót összekeverjük. A masszából enyhén lisztezett munkafelületen 18 db, egyenként kb. 14 cm hosszú hengert formázunk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelület átgyúrjuk, és kb. 45 x 40 cm nagyságú lappá nyújtjuk. A tészta hosszabbik oldalát 18 egyenlő részre osztjuk, és hosszában csíkokra vágjuk (ld. 1. kép). A tésztacsíkokat a darált húsos rudak köré csavarjuk (ld 2. kép). A tekercseket varrattal lefelé a tepsibe helyezzük és hurkapálcikával hosszában átszúrjuk. A pálcika kb. 3 cm-rel érjen túl a rúdon. A tojást felverjük és megkenjük vele a tekercseket, majd 10 percig újra kelni hagyjuk.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

A megsült süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácsra húzzuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Tálalás előtt a sajtnyilakat szúrjuk rá a pálcika hegyére.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sajtnyilak nélkül a sütemény lefagyasztható. Ekkor fogyasztás előtt engedjük fel szobahőmérsékleten, majd kb. 5 percig süssük át.

A garam masala fűszerkeverék curryvel is helyettesíthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!