Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Barackos-mandulás szívek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Barackos-mandulás szívek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

A kelt tésztához

A töltelékhez

Ezenkívül

  • 3 ek. sárgabaracklekvár
  • 50 g mandulaforgács

Elkészítés

Előkészítés

A mandulát egy teflonedényben alacsony hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk egy tányéron kihűlni. A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A töltelékhez a marcipánmasszát apró kockára vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. A túrót hozzáadjuk és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúró forma segítségével (kb. 10 cm átmérőjű) a szíveket kiszúrjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a szívek széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az elfelezett barackokat, domború oldalukkal felfelé a szívekre helyezzük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 20 - 25 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A baracklekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, és egy főzőedényben rövid ideig felfőzzük. A sütemények tetejét a forró lekvárral bevonjuk, majd a szeletelt mandulával hintjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!