Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns sajtos-gyümölcsös pite

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pikáns sajtos-gyümölcsös pite
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Lepények

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Kelt tésztához

  • 150 ml tej
  • 100 g Rama
  • 100 g Cheddar sajt
  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás (közepes méretű)

Töltelékhez

  • 1 üveg almabefőtt
  • 1 üveg körtebefőtt
  • 50 g Rama
  • 1 üveg almaszósz (kb. 355 g)
  • 2 evőkanál vágott kakukkfű
  • 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 3 csipet só
  • 150 g Cheddar sajt
  • 3 evőkanál búzadara

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk.

Elkészítés

A töltelékhez a befőtteket lecsepegtetjük, majd a gerezdeket legalább 3 részre vágjuk. Hozzáadjuk az almaszószt, kakukkfüvet, a reszelt citromhéjat és a sót. A sajtot durva reszelőn lereszeljük, és a masszához keverjük.

A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)

A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc).

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A befőtt helyett friss gyümölcsöt is használhatunk (750g - 750g).

A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!