Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Káposztás táskák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Káposztás táskák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

Kelt tésztához

  • 100 ml tej
  • 450 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 350 g burgonya (porhanyósra főve)

Töltelékhez

  • 250 g káposzta
  • 100 g szalonna (felkockázva)
  • 1 evőkanál Rama Vajas íz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál curry
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • pohár 20 %-os tejföl (150 g)
  • 50 g zúzott mogyoró vagy dió

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej

Szóráshoz

  • őrölt kömény

Elkészítés

Előkészítés

A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig a héjában porhanyóssá főzzük. Miután megfőtt a héjától megtisztítjuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Kelt tészta:
A tejet felmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 perc.

Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy teflonedényben a szalonna kockákat a margarinon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, cukrot, sót, borsot, a curryt és a köménymagot és kb. 3 percig pároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük, hozzákeverjük a zúzott mogyorót majd hagyjuk hűlni a masszát. Kihűlés után a pohár tejfölt is hozzákeverjük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy recés szélű kiszúróforma segítségével (kb. 12 cm átmérőjű) 16 tallért szaggatunk. A tallérok felét megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk, és a széleket összenyomjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tallérokat megkenjük. Némi őrölt köménymaggal megszórjuk. Sütés előtt meleg helyen kb. 10 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Hidegen vagy melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény tésztája lefagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!