Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Káposztás kelt tészta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1 tojás
2,5 dkg élesztő
1 kk cukor
2 dl langyos tej
2 kk só

töltelék:

1 kisebb fej káposzta
só,bors
darált köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval,beleütjük a tojást, majd a langyos tejben felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a káposztát legyaluljuk.Kevés olajon ,víz hozzáadásával puhára pároljuk,sózzuk borsózzuk és megszórjuk a darált köménnyel.Hagyjuk kihűlni.
A tésztát kiserítjük(kinyújtjuk) és négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk a káposztából majd feltekerjük.Szilikonos tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé vagy muffin formába.Tojással megkenjük és ízlés szerint meg lehet szórni szézánmaggal.

Alternatív elkészítés

Általába amikor a sós sütiket megszóróm valamilyen maggal, először serpenyőben megpirítom.Finomabb az íze.
Előre meg szoktam venni a magokat, megpergelem és úgy rakom el tasakokba,hogy amikor szükséges csak előveszem és használom.
Káposztás kelt tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!