sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés-almás süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl langyos tej
10 dkg cukor
6 dkg margarin
csipet só
2 tojássárgája

Töltelékhez:

2-3 alma
25 dkg gesztenyepüré
3-4 ek tej
2 ek cukor
fahéj (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejjel, és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a sóval, és a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, és a tojások sárgáját. Kidagasztjuk, majd kelni hagyjuk. Közben a megmosott almákat cikkekre vágjuk, és megszórjuk fahéjas cukorral, a gesztenyepürét a tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta megkelt, akkor lisztes kézzel gombócokat szakítunk belőle, és margarinnal kikent tepsibe tesszük őket egymástól kellő távolságra. Mindegyik közepébe nyomunk egy-egy gesztenye gombócot és 2-3 szelet fahájas almát. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!