Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1kg liszt
1 tojás
élesztő
2 evőkanál cukor
pici só
citrom
tej
olaj
dió

Sodó:

4 tojás
20 dkg kristálycukor
1-2 liter tej
1-2 evőkanál liszt

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Lisztet beleszitálom a kelesztő tálba,1egész tojást beleütök, pici só,1evőkanál cukor, citrom héja és egy kicsi leve, 2dl tejben 1evőkanál cukorral, mikróban langyosra melegítem, beleteszem az egész élesztőt és felfuttatom. Mikor felfut, beleöntöm a tálba, és jól összedolgozom, ha kell még tejet adok hozzá, ha kész rá öntök egy kicsi olajat, majd félre teszem kelni kb.40 percre. Közben elkészítem a sodót.1-2liter tejet felteszek forrni,4 tojást, a 20 dkg kristálycukorral kikeverem, egy kis citrom levét és 1csomag vaníliás cukrot teszek bele, majd 2 evőkanál lisztet. Mikor a tej forrni kezd, beleöntöm, összeforralom, és kész is.
Kinyújtom a megkelt tésztát, és szaggatom /pogácsa szaggatóval, fél holdakat/ Olajozott tepsibe rakom, úgy, hogy amit beleteszek, megkenem olajjal az oldalát, mikor megtelt a tepsi,a tetejét is lekenem olajjal majd cukrozott dióval megszórom. Légkeveréses sütőben 160fokon 35-40percig sütöm.
Aranygaluska Aranygaluska Aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!