Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Citromos-túrós rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Citromos-túrós rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Rétesek

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

  • 40 g Rama margarin
  • 20 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1/2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 150 g krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 150 g túró
  • 50 g tejföl
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 20 g porcukor
  • 1 evőkanál búzaliszt

Kenéshez

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej

Ezenkívül

Elkészítés

Töltelék: Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, sót a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.

A kelt tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe simítjuk, majd a tölteléket a középre helyezve, kb. 6 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.

A tojást a tejjel felverjük és a tésztát megkenjük.

A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.


Alsó és felsőfűtés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 23-25 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató