Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Citromos-túrós rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Citromos-túrós rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Rétesek

Hozzávalók

kb. 10-12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 40 g Rama margarin
  • 20 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1/2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 150 g krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 150 g túró
  • 50 g tejföl
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 20 g porcukor
  • 1 evőkanál búzaliszt

Kenéshez

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej

Ezenkívül

Elkészítés

Töltelék: Egy keverőedényben a margarint, porcukrot, a vanillincukrot, sót a citrom levét és a citromhéjat konyhai robotgéppel (habverővel) krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A krémsajtot a túróval és a tejföllel elkeverjük, és a masszához adjuk. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, a masszához keverjük, végül hozzáadjuk a lisztet.

A kelt tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe simítjuk, majd a tölteléket a középre helyezve, kb. 6 cm szélességben elsimítjuk. A tészta szabadon hagyott széleit egy pizzavágóval 2 cm szélességben bevágjuk és a szalagokat jobbról- balról felváltva a túrós töltelékre fektetjük.

A tojást a tejjel felverjük és a tésztát megkenjük.

A sütőtepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
A porcukrot a tejjel összekeverjük, a tésztára csöpögtetjük, majd a citromhéjjal megszórjuk.


Alsó és felsőfűtés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 23-25 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!