Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pesztós csomó

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pesztós csomó
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

kb. 10-12 szelethez

Tésztához

Pesztós töltelékhez

  • 40 g friss bazsalikom levél
  • fél citrom leve
  • 100 g reszelt Mozzarella
  • 20 g reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehér bors
  • 30 g fenyőmag
  • 40 ml olivaolaj

Kenéshez

  • 1 tojás (közepes méretű)

Elkészítés

A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.

A kelt tésztát kitekerjük, a pesztós masszával megkenjük, és újra feltekerjük. A tekercset hosszanti irányban a közepén elvágjuk és vágási felülettel felfelé fordítva keresztezzük. Az egyik csíkot hurkoljuk, a másik csík végeit a hurokra keresztezzük. A végeket összefogjuk és a csomó aljára fordítjuk. A tojást felverjük, és a pesztós csomót megkenjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!