Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szilvás pite

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szilvás pite
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Piték

Hozzávalók

kb. 20-25 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 1 kg magtalanított, negyedelt szilva
  • 70 g cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük, majd egy tepsibe helyezzük.

A szilvákat a fotón látható módon egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, majd a cukorral elkevert fahéjat a szilvára szórjuk.

A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a süteményt.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 23-28 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!