Aranygaluska

Nagy Dóra receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21162-nagy-dora
Aranygaluska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények , Szószok

Hozzávalók

Tészta

  • 30 g élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 300 g fehér liszt
  • 200 g rétes liszt
  • 2 db tojássárga
  • 20 dkg vaj

Szórás

Sodó

Nagy Dóra Nagy Dóra receptje

Elkészítés

Kelesztés

1. Az élesztőt 1,5 dl tejben felfuttatjuk egy evőkanál cukorral.

Tészta

2. A felfuttatott élesztőhöz hozzáöntjük a liszteket, a tojássárgát, a cukrokat és a megolvasztott vajat.

3. Szép masszát gyúrunk belőle, majd lefedjük és 1órán át kelesztjük a tésztát.

4. Ha letelt az 1 óra és a tésztánk szépen megdagadt akkor a nyújtódeszkára tesszük, kinyújtjuk utána pedig köröket szaggatunk belőle.

5. A kivajazott, kilisztezett tepsibe szépen egyenletesen lerakosgatjuk a köröket.

Szórás

6. Megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukorral összekevert darált dióval. Így rétegezzük addig, ameddig el nem fogy a tészta.

Sodó

7. Felfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen.

Sütés

8. 180°-on légkeverésen szép aranybarnára sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató