Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 g élesztő
1,5 dl tej
1 ek cukor
300 g fehér liszt
200 g rétes liszt
2 db tojássárga
20 dkg vaj

Szórás:

30 dkg darált dió
ízlés szerint lekvár a kenéshez

Sodó:

8 dl tej
4 púpozott ek cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Kelesztés

1. Az élesztőt 1,5 dl tejben felfuttatjuk egy evőkanál cukorral.

Tészta

2. A felfuttatott élesztőhöz hozzáöntjük a liszteket, a tojássárgát, a cukrokat és a megolvasztott vajat.

3. Szép masszát gyúrunk belőle, majd lefedjük és 1órán át kelesztjük a tésztát.

4. Ha letelt az 1 óra és a tésztánk szépen megdagadt akkor a nyújtódeszkára tesszük, kinyújtjuk utána pedig köröket szaggatunk belőle.

5. A kivajazott, kilisztezett tepsibe szépen egyenletesen lerakosgatjuk a köröket.

Szórás

6. Megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukorral összekevert darált dióval. Így rétegezzük addig, ameddig el nem fogy a tészta.

Sodó

7. Felfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen.

Sütés

8. 180°-on légkeverésen szép aranybarnára sütjük.
Aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!