Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Aranygaluska

Nagy Dóra receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21162-nagy-dora
Aranygaluska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények , Szószok

Hozzávalók

Tészta

  • 30 g élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 300 g fehér liszt
  • 200 g rétes liszt
  • 2 db tojássárga
  • 20 dkg vaj

Szórás

Sodó

Nagy Dóra Nagy Dóra receptje

Elkészítés

Kelesztés

1. Az élesztőt 1,5 dl tejben felfuttatjuk egy evőkanál cukorral.

Tészta

2. A felfuttatott élesztőhöz hozzáöntjük a liszteket, a tojássárgát, a cukrokat és a megolvasztott vajat.

3. Szép masszát gyúrunk belőle, majd lefedjük és 1órán át kelesztjük a tésztát.

4. Ha letelt az 1 óra és a tésztánk szépen megdagadt akkor a nyújtódeszkára tesszük, kinyújtjuk utána pedig köröket szaggatunk belőle.

5. A kivajazott, kilisztezett tepsibe szépen egyenletesen lerakosgatjuk a köröket.

Szórás

6. Megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukorral összekevert darált dióval. Így rétegezzük addig, ameddig el nem fogy a tészta.

Sodó

7. Felfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen.

Sütés

8. 180°-on légkeverésen szép aranybarnára sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!