Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Aranygaluska vaníliamártással

Via77 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5616-via77
Aranygaluska vaníliamártással
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2,5-3 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • csipetnyi só

A tetejére

  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
Via77 Via77 receptje

Elkészítés

Elkészítés

1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de ne híg tésztát kapjunk.
Ezután beledagasztjuk a margarint, és lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát. A tetejét is meghintjük kevés liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, egy kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat egymás mellé rakjuk a margarinnal kikent tepsiben, majd megszórjuk diós cukorral, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal.
Ezután a következő réteg kiszaggatott tésztát rátesszük az első sor tetejére, újra szórunk rá a diós cukorból, és rálocsolunk a margarinból.
Addig rakosgatjuk a tepsibe a tésztát, amíg csak tart. A tetejére olvasztott margarin kerül. A tepsit hideg sütőbe toljuk, csak ezután gyújtjuk meg a lángot. Közepes hőfokon 35-40 percig sütjük. A vaníliamártást a tetejére pudingporból készítjük, végül naranccsal díszítjük.

Vélemények

Nudlipamacs

Nudlipamacs
2013.11.18. | 10:18

Nagyon sokféle aranygaluska recepttel próbálkoztam már! Csoki és vanília pudinggal spékeltem meg! :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!