Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Aranygaluska vaníliamártással

Via77 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5616-via77
Aranygaluska vaníliamártással
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2,5-3 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • csipetnyi só

A tetejére

  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
Via77 Via77 receptje

Elkészítés

Elkészítés

1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt, felfuttatjuk.
Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgájával, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de ne híg tésztát kapjunk.
Ezután beledagasztjuk a margarint, és lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát. A tetejét is meghintjük kevés liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, egy kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat egymás mellé rakjuk a margarinnal kikent tepsiben, majd megszórjuk diós cukorral, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal.
Ezután a következő réteg kiszaggatott tésztát rátesszük az első sor tetejére, újra szórunk rá a diós cukorból, és rálocsolunk a margarinból.
Addig rakosgatjuk a tepsibe a tésztát, amíg csak tart. A tetejére olvasztott margarin kerül. A tepsit hideg sütőbe toljuk, csak ezután gyújtjuk meg a lángot. Közepes hőfokon 35-40 percig sütjük. A vaníliamártást a tetejére pudingporból készítjük, végül naranccsal díszítjük.

Vélemények

Nudlipamacs

Nudlipamacs
2013.11.18. | 10:18

Nagyon sokféle aranygaluska recepttel próbálkoztam már! Csoki és vanília pudinggal spékeltem meg! :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató