Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Édes pizza

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes pizza
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Tésztához

Tejére

  • kb. 1000 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcs)
  • 150 g 20 %-os vagy zsírosabb tejföl
  • 1 darab tojás (M-es)
  • 25 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Díszítéshez

  • kb. 50 g fehércsokoládé

Elkészítés

Előkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk, vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.

Tetejére:
A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán. A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.

Díszítés:
A pizzákra sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a pizzát egzotikus gyümölcsökkel rakjuk meg, pl. ananásszal vagy kivivel, szórjuk meg sütés után pl. kókuszchipsszel.

Ha nincs két tepsink, a második pizzát sütőpapíron is előkészíthetjük.

Elkészíthetjük fagyasztott, bogyós gyümölccsel is (a gyümölcsöt lecsepegtetés után mérjük ki.)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!