Kakaós pillangók
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukorral elkeverjük a kakaóport.
Enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk a megkelt tésztát
Lekenjük az olajjal.
Egyenletesen rászórjuk a tölteléket.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük.
Trapéz alakú darabokat vágunk le belőle.
Egy lisztbe mártott fakanál nyelével jól lenyomjuk a tészta közepét, hogy a két szélén a töltelékes rész szépen kiforduljon.
Olvasztott margarinnal megkenjük és még kb. 30-40 percet kelesztjük.
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt hőlégkeverésen megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
Tálalás
10 db nagyobb pillangó lesz belőle.
Tárolás
Kakaós pillangók
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukorral elkeverjük a kakaóport.
Enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk a megkelt tésztát
Lekenjük az olajjal.
Egyenletesen rászórjuk a tölteléket.
A hosszabbik oldaláról feltekerjük.
Trapéz alakú darabokat vágunk le belőle.
Egy lisztbe mártott fakanál nyelével jól lenyomjuk a tészta közepét, hogy a két szélén a töltelékes rész szépen kiforduljon.
Olvasztott margarinnal megkenjük és még kb. 30-40 percet kelesztjük.
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt hőlégkeverésen megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva 10 percet pihentetjük.
Tálalás
10 db nagyobb pillangó lesz belőle.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?