Sült hússal, hasábbal töltött sajtos bucik
Hozzávalók
Tészta:
Kenéshez:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Míg kel, addig elkészítjük a húst, és a burgonyát.
A húst megmossuk, és vékony kicsi szeletkékre vágjuk, daraboljuk. Kevés olajon egy serpenyőbe tesszük, ízlés szerint ízesítsük, sózzuk, borsozzuk. Nem kell sok olaj, mert levet enged. Addig sütjük, míg elfő a leve alóla, és egy picit pirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, majd olajban kisütjük. Papírkéztörlőre szedjük, picit sózzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettéosztjuk (azért, mert elég nagy lenne egyben nyújtani) Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tejföllel, rátesszük a hús felét, majd a burgonya felét, megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. 10 cm hosszúságú darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük 1 felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az első adag sül, addig pont összetesszük a második a tésztát is. Azt is kisütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Sült hússal, hasábbal töltött sajtos bucik
Hozzávalók
Tészta:
Kenéshez:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Míg kel, addig elkészítjük a húst, és a burgonyát.
A húst megmossuk, és vékony kicsi szeletkékre vágjuk, daraboljuk. Kevés olajon egy serpenyőbe tesszük, ízlés szerint ízesítsük, sózzuk, borsozzuk. Nem kell sok olaj, mert levet enged. Addig sütjük, míg elfő a leve alóla, és egy picit pirítjuk. A burgonyákat meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk, majd olajban kisütjük. Papírkéztörlőre szedjük, picit sózzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettéosztjuk (azért, mert elég nagy lenne egyben nyújtani) Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tejföllel, rátesszük a hús felét, majd a burgonya felét, megszórjuk reszelt sajttal, és feltekerjük. 10 cm hosszúságú darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük 1 felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az első adag sül, addig pont összetesszük a második a tésztát is. Azt is kisütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?