Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldhagymás kínai kenyérke

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Zöldhagymás kínai kenyérke

300 g liszt
100 ml víz
1 tojás
1/2 kk. só
1 kk. cukor

Töltelék:

1 kötés zöldhagyma
szézám vagy olívaolaj a kenéshez

Tetejére:

1 kk. cukor
1 ek. víz
3 ek. szézámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt beleszórjuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Letakarva 15 percet kelni hagyjuk.
A zöldhagymát apróra vágjuk.
Egy kk. cukrot egy ek. forró vízzel elkeverünk és félre tesszük (ezzel fogjuk lekenni a cipók tetejét).

Elkészítés

A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük szézámmag vagy olíva olajjal, meghintjük egy marék zöldhagymával, feltekerjük, és a tekercset spirállá csavarva, a végét alá dugjuk. Cukros vízzel megkenjük, és megszórjuk bőven szézámmaggal.
Egy vastag falú serpenyőben 1 ek. olajat teszünk, a tésztát a szézámmaggal megszórt felével lefelé beletesszük, cukros vízzel megkenjük és megszórjuk a másik felét is. Egy kk. vizet csepegtetünk a kenyerünk köré, lefedjük, és nagyon kis lángon 5-7 percet sütjük, megfordítjuk, és a másik oldalán is ugyanannyit sütjük. Nem kell több olaj alá.

Tálalás

4 darab lett belőle.

Alternatív elkészítés

Lehet tölteni apróra vágott olajbogyóval, reszelt sajttal is.
Reggelinek, tízórainak egy pohár joghurttal kitűnő.
Zöldhagymás kínai  kenyérke Zöldhagymás kínai  kenyérke

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!