Zöldhagymás kínai kenyérke
Hozzávalók
Zöldhagymás kínai kenyérke
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A zöldhagymát apróra vágjuk.
Egy kk. cukrot egy ek. forró vízzel elkeverünk és félre tesszük (ezzel fogjuk lekenni a cipók tetejét).
Elkészítés
Egy vastag falú serpenyőben 1 ek. olajat teszünk, a tésztát a szézámmaggal megszórt felével lefelé beletesszük, cukros vízzel megkenjük és megszórjuk a másik felét is. Egy kk. vizet csepegtetünk a kenyerünk köré, lefedjük, és nagyon kis lángon 5-7 percet sütjük, megfordítjuk, és a másik oldalán is ugyanannyit sütjük. Nem kell több olaj alá.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Reggelinek, tízórainak egy pohár joghurttal kitűnő.
Zöldhagymás kínai kenyérke
Hozzávalók
Zöldhagymás kínai kenyérke
Töltelék:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A zöldhagymát apróra vágjuk.
Egy kk. cukrot egy ek. forró vízzel elkeverünk és félre tesszük (ezzel fogjuk lekenni a cipók tetejét).
Elkészítés
Egy vastag falú serpenyőben 1 ek. olajat teszünk, a tésztát a szézámmaggal megszórt felével lefelé beletesszük, cukros vízzel megkenjük és megszórjuk a másik felét is. Egy kk. vizet csepegtetünk a kenyerünk köré, lefedjük, és nagyon kis lángon 5-7 percet sütjük, megfordítjuk, és a másik oldalán is ugyanannyit sütjük. Nem kell több olaj alá.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Reggelinek, tízórainak egy pohár joghurttal kitűnő.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?