Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fetasajtos bucik

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Fetasajtos bucik
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

Töltelék

  • 200 g fetasajt (vagy telemea)
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 2 ek. apróra vágott petrezselyem

Tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. szézám vagy lenmag
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A fetasajtot villával összetörjük, a petrezselyemmel és a joghurttal kikeverjük.
A lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt szárazon belevegyítjük.
A tejet meglangyosítjuk.

A liszttel, a langyos tejjel és a többi hozzávalóval egy rugalmas tésztát gyúrunk. 20 percet pihentetjük, majd kisebb mandarin nagyságú darabokra vágjuk.
A darabokat egyenként a tenyerünkben, kézzel szétlapogatjuk, 1 kk. tölteléket teszünk bele, majd a széleket hosszában összecsipkedjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól két ujjnyi távolságra helyezzük. Tetejüket tojássárgájával megkenjük és lenmaggal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tálalás

16 darab lett belőle.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Tejjel, joghurttal kitűnő uzsonna.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!