Túrós virágok
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk.
A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk.
Hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt.
Bedagasztjuk a tésztát a géppel.
Letakarva meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, búzadarával, és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk.
Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.
Ezután kör alakúra kinyújtjuk, és a közepükre 1- 1 adag tölteléket halmozunk.
A tészta széleket összehúzzuk, és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk.
Körben, ollóval 7-8 szirmot bevágunk.
Ezeket kiforgatva (a töltelék felfelé álljon).
Lefektetjük, és az így kapott virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojásfehérjét elkeverjük, a tésztákat megkenjük és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.
Előmelegítet langyos 150 fokos sütőbe toljuk.
180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Túrós virágok
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt pici cukorral elkevert langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk.
A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk.
Hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt.
Bedagasztjuk a tésztát a géppel.
Letakarva meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, búzadarával, és az apróra vágott aszalt sárgabarackkal.
A tésztát 12 egyenlő részre vágjuk.
Lisztezett munkalapon egyenként gombócokat formázunk, és megint kelesztjük.
Ezután kör alakúra kinyújtjuk, és a közepükre 1- 1 adag tölteléket halmozunk.
A tészta széleket összehúzzuk, és gombóccá formázzuk, majd finoman ellapítjuk.
Körben, ollóval 7-8 szirmot bevágunk.
Ezeket kiforgatva (a töltelék felfelé álljon).
Lefektetjük, és az így kapott virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
A tojásfehérjét elkeverjük, a tésztákat megkenjük és a közepére durvára tört natúr pisztáciát szórunk.
Előmelegítet langyos 150 fokos sütőbe toljuk.
180 fokon 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?